Nyomtatás:

A Paint Up! a Műcsarnokot is megrengette 2012. november 19.

Tízezren nézték az "épületmozgató" animációkat október 6-án a Hősök terén. A győztes egy, a rentIT és a Visualpower által felajánlott laptoppal gazdagodott.

Az épületvetítés (building mapping) történetében a világon elsőként, 2010-ben hirdetett pályázatot a Visualpower Kft. Az idei, sorban a harmadik Paint Up! virtuális épületfestő verseny, melyet a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Hősök terén rendeztek meg, a korábbiakhoz hasonlóan ez alkalommal is óriási sikert aratott. A döntőt több mint tízezer ember kísérte figyelemmel október 6-án este a Műcsarnoknál. A világon egyedülálló rendezvényen a nézőknek ritka kuriózumban volt részük, különleges 2 és 3D-s animációkat láthattak a múzeum homlokzatára vetítve.

A 3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályamunkák 1000 nm-es (!) felületen színezték, mozgatták az épület különböző elemeit. Geometriai alakzatok cikáztak, varázskert virágzott és szikrázott a Purgatórium a Műcsarnokon, természetesen mindez csak virtuálisan.

Az est kuriózumaként a Bordos László Zsolt és meghívott alkotótársai által versenyen kívül készített, emberi interakcióval egybekötött világszínvonalú animációt láthatták a nézők.

A döntő során az előzetesen beküldött 12 legjobb épületfestő animációt értékelte a zsűri. A rentIT és a Visualpower által felajánlott első díjat - az Apple MacBook Pro Retina laptopot - Pozsgay Benedek kapta "New world coming" című alkotásáért.

Második a Varga Zoltán és Szabó Csaba által készített "Universal planning" lett. A harmadik helyen Juhász Péter végzett "Az elme forradalma" című animációval.

A nézőknek a győztes "New world coming", továbbá a "Piros" és az "Este kimentél, reggel bejöttél, suttyomba" című munkák tetszettek a legjobban. Alkotóik egyedi munkalehetőséget kaptak: a budapesti Vörösmarty téren található Gerbeaud Házra készíthettek egy-egy 3 perces karácsonyi témájú animációt, melyet idén november 30-tól 1 hónapon át, naponta többszöri ismétléssel a Budapesti Karácsonyi Vásáron vetítenek.

A Visualpower büszke arra, hogy a Paint Up! segítségével a "building mapping" rendkívül látványos és a rendezvényszervező szakma számára új alternatívákat adó műfaját hazánkban is sikerült az alkalmazott művészetek sorába emelnie.

A versennyel kapcsolatban minden információ elérhető a http://paintup.visualpower.hu/ oldalon.

Fotó: Pillanatkép a győztes pályamunkából

 

Vicces

Szöveg munka közben
Tovább

Megrendelők bakijai
Tovább