Blog

Paint Up! 2011-ben is

A tavalyi óriási sikerre való tekintettel, idén is meghirdettük a világ első és egyedülálló virtuális épületfestő versenyét. A 2011-es Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő pályázatra június 14-ig várjuk a pályamunkákat.

A 'Legyél te is virtuális épületfestő!' felhívással kiírt, animáció és mozgókép készítőknek szóló pályázaton bárki részt vehet, aki ki szeretné próbálni a hazánkban még kevésbé ismert architekturális vetítés műfaját.

A Magyar Tudományos Akadémia Roosevelt téri székházának középső homlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályaműveket 2011. június 14-ig kell beküldeni, a verseny honlapján megadott módon.

Azoknak a pályázóknak, akiknek animációját a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri beválogatja a 2011. június 26-i döntőbe, ritka kuriózumnak számító élményben lesz részük, munkájukat közel 1000 nm-es méretben vetítjük ki az MTA homlokzatára.

A tavalyiakhoz hasonlóan, ezúttal is szakmai partnerünk, egyben a zsűri oszlopos tagja, az az architekturális vetítéseiről ismert világhírű Bordos László Zsolt (Bordos.ArtWorks) akinek a nevéhez fűződik többek között, a dubai Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású 3D animáció.

A Paint Up!-pal bemutatkozási lehetőséget szeretnénk teremteni a virtuális épületfestés iránt érdeklődő alkotóknak a műfaj gyakorlati kipróbálására, a kreatív, művészi tartalmak közönség előtti megjelenítésére, ezzel is népszerűsítve hazánkban ezt az új és izgalmas művészeti ágat.

Mivel a tavalyi döntő a Múzeumok Éjszakájának leglátogatottabb programja volt, bízunk benne, hogy idén is több ezren látogatnak majd el az eseményre.

A pályázattal kapcsolatban minden információ elérhető a http://paintup.visualpower.hu/ oldalon.

Az MTA épületének középső homlokzata, a versenyfelület

Share this Post: