Giga Épületvetítés

Giga épületvetítés

Ilyen még nem volt hazánkban

Cégünk legkomolyabb munkáját a Budai Vár megvetítését, a 2017-es budapesti vizes VB megnyitóján láthatta a nagyközönség. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország eddigi legnagyobb jelentőségű imázs rendezvénye megnyitójának fényfestésére (és a záróünnepségre is) bennünket kértek fel.

A vár 300 m széles épületegyüttesének megvetítése nagyon nagy kihívást jelentett számunkra. Az előkészületek során több külföldi szakértő is azt mondta, hogy az objektum extrém elhelyezkedése miatt, ezt a projektet nem lehet kivitelezni. A feladat valóban nem volt egyszerű, mivel az már a tervezés kezdetekor kiderült, hogy a projektorokat csak a hegyoldalon lehet felállítani.

Mégis elvállaltuk, mivel szeretjük a kihívásokat.

Soha ilyen volumenű vetítés még nem volt Magyarországon! Ez vonatkozik a megvetített felület méretére, a projektorok össz-fényerejére és a gigantikus panorámaképhez szükséges vetítők extrém elhelyezésére.

A megnyitó fényfestésének szakmai tervezése fél évig zajlott. A műszaki kivitelezés a Visualpower munkatársainak szellemi termékeként jött létre. A munka során 50 db 30.000 ANSI lumenes projektorral (1 millió 500 ezer ANSI lumen) fényerővel vetítettünk. Mivel hazánkban nincs olyan cég, aki rendelkezik a feladathoz szükséges mennyiségű berendezéssel, a megvalósításhoz külföldi rental partnereink kapacitását vettük igénybe.

Aki jártas a rendezvénytechnikai szakmában tudja, hogy az alábbi a számok mit jelentenek.

A Budai Vár megvetítése:

  • 9.000 m2 megvetített felület
  • 300 m széles kép
  • 1.500.000 ANSI lumen
  • 50 db 30.000 ANSI lumenes projektor
  • 10 vetítőállás
  • 41 tonna állványzat
  • 50 fő közreműködő

Köszönjük a lehetőséget!

Videó