Ezeket a korszerű technológiával (LED) rendelkező, kifejezetten erős fényekhez kifejlesztett, kiváló képminőséget biztosító LED falakat (más néven videófalak), elsősorban nagy tömegeket megmozgató rendezvényekhez ajánljuk.

A LED falak jelentik az egyedüli, biztos megoldást a napközben erős, szórt fények között zajló rendezvényeken történő vetítésekhez. Ezen technikák ismerősek lehetnek óriás koncertekről, fesztiválokról sportrendezvényekről...

Hagyományos felhasználásuk mellett a LED falak a közterületi kommunikáció és a reklám hatékony eszközei is. Például egyre ismertebb városi "óriás hirdetőtábla" és sportpalánk (perimeter LED) funkciójuk is.

Használatukkor az egyéni adottságoktól függően (pixeltávolság) számolni kell bizonyos látótávolsággal. Általános szabály: a minimum látótávolság méterben kifejezve megegyezik a LED fal mm-ben megadott pixeltávolságával.

A LED-es tecnikáknak több típusa létezik. Mi az alábbiakban kül- és beltéri kategóriákba soroltuk őket, továbbá a beltéri LED falakat hagyományos és könnyűszerkezetes (transzparens) csoportokra osztottuk.

A táblák különböző méretben és típusban bérelhetők.

 

LED falak - BEL- és KÜLTÉRRE (moduláris)

Ezek a videótáblák fedett területen és szabadtéren is használhatóak. A berendezések építési ideje függ a kialakítandó felület nagyságától és az installálás módjától.

Elhelyezhetőek függesztve vagy külön megrendelhető talapzaton (pl.: színpadon).

A táblák modulokból állnak, melyeken a képpontok nagyfényerejű LED-ekből (világító diódákból) épülnek fel.

A modulokból különböző alakzatok rakhatók össze (videópalánk, függőleges oszlop stb.)
A bemenő jel különböző videó- és számítógépjel lehet.

A technikákat vezérléssel szállítjuk.

 

LED falak – BELTÉRRE (moduláris)

A beltéri LED falak elsősorban fényerejükben térnek el a kültériektől, illetve abban, hogy nem annyira ellenállók a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben. Emellett, általában felbontásuk is jobb. Felmerülő igény esetén optimális fényviszonyok mellett és megfelelő fedéssel ezeket is alkalmazhatjuk szabadtéren.

 

KÖNNYŰSZERKEZETES LED falak - kül- és beltérre (moduláris)

Felhasználóbarát, könnyen kezelhető, programozható, bővíthető és rugalmasan alakítható technológia. A modulokból rendkívül látványos, egybefüggő és/vagy tagolt óriásfelületek hozhatók létre, mely tulajdonságból adódóan a berendezés rendezvények kiváló megjelenítő eszköze. A fentiek mellett reklámfelületként is jól hasznosítható.
A LED fal saját digitális videovezérlő-rendszerrel rendelkezik, számítógépes- és videójel megjelenítésére egyaránt ajánljuk.

Előnyök a hagyományos LED falakkal szemben:

  • könnyű, moduláris szerkezet (kiválóan alkalmas gyors installálást igénylő rendezvényekre)
  • transzparens (átengedi a fényt, a hangot és a levegőt)